Сергей Станишев: Важното е, че правителството работи

Сергей Станишев: Важното е, че правителството работи
A A+ A++ A

Правителството нямаше 100 дни, защото имаше протести от втория ден на формирането му. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на БСП Сергей Станишев по повод стоте дни на правителството на Пламен Орешарски, предаде агенция „Фокус“. Станишев уточни, че предстои заседание на Изпълнителното бюро на БСП, на което по-цялостно ще бъде разгледана оценката за работата на кабинета. 

„Важното е, че правителството работи. То работи на базата на ясни политически и икономически ангажименти пред българското общество. Започна промяната. БСП подкрепи правителството и пое сериозната, тежка отговорност да бъде мандатоносител с ясен ангажимент да започнем да реализираме промяна за страната – промяна в работата на институциите. Не е имало правителство, което да е по-отворено за диалог с гражданското общество и да чува различно мнение, да коригира своите действия. Бяха приети редица важни решения, които засягат живота на хората“, заяви лидерът на БСП.

Като мандатоносител БСП ще има своите изисквания към политиката на правителството, добави Станишев.

„Покрай цялата пушилка и страсти по протести в една и в друга посока много често се губи съдържателният разговор и за това какви промени се правят. За първи път от десетилетия има намаляване на цената на тока. След 4 години замразяване на всички социални разходи те стават приоритет и още първите стъпки на правителството са в тази посока – увеличаване, и то значително, на парите за отглеждане на дете от 240 на 310 лв., с парите за първокласниците, с разширяване на енергийните помощи. Това са само първи стъпки“, отбеляза Сергей Станишев. 

„БСП, както ще подкрепя правителството, ако вижда продължаване на тази политическа линия на промяна, така и ще изисква от правителството да следва тази линия и тази програма, която предстои да се обсъди. Тогава очакваме много по-системни действия за реализация на промяна в икономиката, съживяване на икономиката, подкрепа на българското производство, на малките и средни фирми, което започна с разплащане към фирмите, ускорено връщане на ДДС, много по-ясна социална ангажираност и план за действие. Като партия, която е мандатоносител, ще имаме своите изисквания към политиката на правителството“, посочи лидерът на БСП.

#Станишев #правителство #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници