Президентът поздрави еврейската общност в България за празника Рош Ашана

Президентът поздрави еврейската общност в България за празника Рош Ашана
Росен Плевнелиев. Снимка: www.silnabulgaria.com
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев поздрави Централния израелтянски духовен съвет и еврейската общност в България с настъпването на празника Рош Ашана, съобщиха от прессекретариата на президентството.

„Празниците носят светлина и топлина, събират семейства, сплотяват близки и непознати. Те са и повод да се обърнем към себе си, да направим равносметка на делата си. В дните между Рош Ашана и Йом Кипур традицията повелява човек да си спомни за онези, които са си отишли, да прости и да помоли да му бъде простено, за да се запише името му в книгата на живота.

Вярвам, че всяко ново начало е свързано с повече вяра в доброто и с още по-голям стремеж към хармония. Нека новата година бъде спорна и мирна! Желая Ви здраве и благодат!

В тези празнични мигове Вие, нашите сънародници от еврейската общност, ще отправите молитви за благоденствие, мир, толерантност, ще потърсите и дадете прошка. Вярвам, че в днешните дни на изпитания и за България, и за света, трябва да сме обединени в стремежа си към постигане на тези общочовешки ценности, за да може заедно да се справим с предизвикателствата и да изградим един по-добър дом за нашите деца“, заявява в писмото си българският държавен глава.

#Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници