Лоран Фабиюс: Не е необходимо всички европейци да участват в удара срещу Сирия

Лоран Фабиюс: Не е необходимо всички европейци да участват в удара срещу Сирия
"Двадесет и осемте не казаха "Ние искаме военна намеса с вас", а казаха "Всъщност ние споделяме вашия анализ", след като американският държавен секретар и аз обяснихме фактите", добави френският външен министър. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Париж и Вашингтон не се нуждаят от военното ангажиране на всички европейски страни, за да се намесят в Сирия, заяви френският министър на външните работи Лоран Фабиюс и приветства „политическата подкрепа „ на 28-те, предава БГНЕС.

"От материална и военна гледна точка ние нямаме нужда всички страни да се ангажират. Повечето нямат възможност да го направят. Става дума за политическа подкрепа", посочи Фабиюс по телевизия Франс 3.

"Двадесет и осемте не казаха "Ние искаме военна намеса с вас", а казаха "Всъщност ние споделяме вашия анализ", след като американският държавен секретар и аз обяснихме фактите", добави френският външен министър.

Американският главен секретар Джон Кери, който е на посещение в Париж, подчерта в събота на пресконференция с френския си колега, че известен брой страни са готови за военно участие в Сирия и дори повече от необходимото за вида намеса, който се предвижда.

#САЩ #Франция #Сирия #Лоран Фабиюс #военен удар #Европейски съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници