Башар Асад с послание към сирийските кюрди за даване на автономия

Башар Асад с послание към сирийските кюрди за даване на автономия
Маневрата на Асад за получаване на подкрепа от кюрдите идва на фона на продължаващите дискусии за евентуална международна военна намеса в Сирия, пише „Милиет“. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сирийският президент Башар Асад изпрати послание чрез кюрдски парламентаристи от Националния Меджлис на сирийските кюрди (ENKS), че е готов да седне на масата за преговори без никакви предварителни условия и да даде автономия на кюрдите в Северна Сирия, съобщава електронното издание на вестник „Милиет", предава „Фокус“.

Маневрата на Асад за получаване на подкрепа от кюрдите идва на фона на продължаващите дискусии за евентуална международна военна намеса в Сирия, пише „Милиет“.

Освен Партията на демократичното единство на Кюрдистан (ПДЕК) в ENKS влизат представители на други 15 кюрдски групи и организации в Сирия.

Депутатите в ENKS Имер Исо и Первин Ибрахим заявиха пред телевизионния канал „Рудав ТВ“, излъчващ предавания в Северен Ирак, че Башар Асад е готов да признае всички права на сирийските кюрди, и го обявиха за „гарант за правата на кюрдите в Северна Сирия“.

#сирийски кюрди #автономия #Сирия #Башар Асад #Северен Ирак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници