Красимир Янков: Обсъждаме възможността полицаите да имат право на допълнителен труд

Красимир Янков: Обсъждаме възможността полицаите да имат право на допълнителен труд
„За нас е особено важна каква ще е реакцията на гражданското общество по време на обсъждането, какви претенции ще има то към предлаганите промени“, посочи Красимир Янков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предстои обществено обсъждане на поправките в Закона за МВР, които регламентират правото на допълнителен труд на служителите на вътрешното ведомство, заяви пред ТВ7 депутатът от Коалиция за България и зам.-председател на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност Красимир Янков.

Янков е категоричен, че дебатът би трябвало да бъде много по-широк, защото проблемът със служителите на Министерството на отбраната, ДАНС и други ведомства е аналогичен.

„За нас е особено важна каква ще е реакцията на гражданското общество по време на обсъждането, какви претенции ще има то към предлаганите промени“, посочи Красимир Янков.

Той даде за пример САЩ, където правото на допълнителен труд на полицаите е регламентирано и се осъществява под строг контрол.

Според Янков системата на МВР у нас дава възможност за осъществяване на подобен контрол, за да не се допуска чрез допълнителната си работа полицаите да влизат в конфликт на интереси или тя да пречи на основната им професия.

„Големият въпрос е дали нашето общество е готово да приеме едни такива промени, касаещи не само служителите на МВР, но и работещите в останалите силови ведомства. Аз благодаря на полицейския синдикат, който предложи тези промени, надявам се в хода на обществената дискусия да бъде намерено приемливо за всички решение“, отбеляза народният представител.

Янков бе категоричен, че политиците трябва да вземат едно подобно решение едва след като са сигурни, че по темата има широко обществено съгласие.

#МВР #полицаи #Красимир Янков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници