Борисов: Не искаме да сме свързани с „Атака“, ДПС и БСП в рамките на този парламент

Борисов: Не искаме да сме свързани с „Атака“, ДПС и БСП в рамките на този парламент
„Винаги съм бил честен, че за ЕНП и нашите партньори не беше добър знак, дори г-н Шулц каза, че няма по-лошо от политиката на празния стол“, каза Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Не искаме по никакъв начин да сме свързани с „Атака“, ДПС и БСП в рамките на този парламент“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод влизането на депутати от партията в състава на парламентарните комисии и отказа на ГЕРБ да поиска председателски или зам.-председателски места в комисиите, предава „Фокус“.

На въпрос защо от ГЕРБ не са поискали председателски места в парламентарните комисии Борисов отговори: „Защото, като сме част от ръководството на дадена комисия, ние сме част от управлението на парламента. Ние не искаме по никакъв начин да сме свързани с „Атака“, ДПС и БСП в рамките на този парламент“.

„Винаги съм бил честен, че за ЕНП и нашите партньори не беше добър знак, дори г-н Шулц каза, че няма по-лошо от политиката на празния стол. Ние сме европейска партия и дори когато можем да понесем от вас негативи от това, че сме се върнали в парламента, е по-добре да отстоим нашите позиции там и да знаят, че сме прогнозируема партия и затова го направихме“, коментира Борисов.

„Влизането в комисии е, за да може, така или иначе нашите хора участваха досега в работата на комисията като членове, веднъж съм казал да има кворум тези комисии, за да могат „Атака“ да бъдат принудени да участват и в комисиите като част от тройната коалиция“, отбеляза Бойко Борисов.

„И в същото време в комисиите да става ясно какво са замислили да направят, да можем по-бързо да реагираме. От първия ден те говориха за 200 000 работни места, за 500 лв. заплата. Ако ни изберат пак и ГЕРБ управлява, в края, в последната година на четиригодишния мандат, ще направим по 5000 лв. заплатите и по 3000 лв. пенсиите. Това е несериозно“, каза още Борисов.

#комисии #правителство #ЕНП #„Атака“ #ДПС #БСП #ГЕРБ #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници