МВР: До края на седмицата ще има нови 600 места за бежанци

МВР: До края на седмицата ще има нови 600 места за бежанци
Парламентарната вътрешна комисия се запозна с предприетите мерки от Националния оперативен щаб във връзка с настаняването на бежанците. Снимка: www.dnevnik.bg
A A+ A++ A

Парламентарната вътрешна комисия се запозна с предприетите мерки от Националния оперативен щаб във връзка с настаняването на бежанците. „Има визия за осигуряване на още 600 места за бежанци до края на седмицата.

Трябват ни преводачи от арабски език“, каза заместник-министърът на вътрешните работи Васил Маринов след заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, предаде агенция „Фокус“. „Това са комплексни мерки, с които е ангажирана цялата държава. Най-неотложният въпрос, който трябва да решим, е намирането на допълнителни помещения, тъй като вече сме надхвърлили с близо 400 души лимита на местата, в които са настанени бежанците“, посочи Маринов.

„За момента всички министерства, областни управи и държавни институции са ни предоставили списък с имоти с отпаднала необходимост, които трябва да бъдат огледани от Държавната агенция за бежанците“, допълни Маринов.

#Васил Маринов #бежанци #лимит #институции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници