Русия е предала на САЩ плана за контрол над сирийските оръжия

Русия е предала на САЩ плана за контрол над сирийските оръжия
Русия е предала на САЩ плана си за установяване на контрол над сирийските химически оръжия. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Русия е предала на САЩ плана си за установяване на контрол над сирийските химически оръжия, предаде Агенция "Фокус". В четвъртък държавният секретар на САЩ Джон Кери и руският външен министър Сергей Лавров ще обсъдят въпроса по време на среща в Женева.

По-рано в сряда, руската Държавна дума призова международната общност да не допуска агресия срещу Сирия, тъй като според руските депутати сирийският конфликт може да бъде разрешен в рамките на мирната конференция в Женева, която бе предложена от Русия и САЩ.

„В стремежа си с всички сили да предотвратим катастрофата Държавната дума се обръща към американския Конгрес и към парламентите на други страни с призива да не позволяват агресията и да се съсредоточат върху мирното разрешаване на сирийския конфликт, докато това все още е възможно”, се казва в изявление на долната камара на руския парламент.

Руското предложение за химическите оръжия в Сирия е маневра, предприета от Москва, за да спаси режима в Дамаск, заяви командващият на опозиционната Сирийска свободна армия Салим Идрис. „Ние призоваваме да се нанесе удар.

Предупреждаваме международната общност, че режимът лъже”, заяви Идрис. „Разочаровани сме от отлагането на този удар, предизвикано от промяната в позицията на САЩ, както и от споразуменията за сметка на сирийската опозиция.

С решението си САЩ дават на сирийския президент Башар Асад разрешение за по-нататъшни действия”, изтъкна Самир Нашар, представител на Националната коалиция на сирийските революционни и опозиционни сили.

#Сирия #Русия #САЩ #Сергей Лавров #Башар Асад #Дамаск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници