Михайлова настоява за промени в Закона за водите

Михайлова настоява за промени в Закона за водите
Михайлова е категорична, че промени в Закона за водите трябва да има. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова настоява за промени в Закона за водите.

Тя отговаряше на въпрос от депутатите Страхил Ангелов и Деница Златева относно мерките на министерството за преодоляване на проблемите, вследствие на променената концепция на третирането на ДДС за водните проекти.

„Ще се наложи ли възстановяване на вече одобрени и разплатени разходи на ДДС, за чия сметка ще са разходите?", бе въпросът на Ангелов. Михайлова му отговори, че в писмото на ЕК се категоризира недвусмислено ДДС като недопустим разход за трите водни проекта – в Пловдив, Добрич и Асеновград.

„С евентуално приемане на законодателни промени би могло да се създадат условия за възстановяване на ДДС за бенефициентите. Законопроектът ще изясни еднозначно правата за ДДС на всички участници в проекта", каза още министърът на околната среда и водите.

„Казусът с ДДС по големите водни проекта е конкретен за три големи проекти, но се отнася за всички договори, които ще се включват във водния сектор, дава отражение и при подготовката за следващия планове период. Трябва да имаме пълна яснота как ще бъде третирано ДДС. Трябва да предоставим на партньора ни – ЕК, ясен план и визия за реформата във водния сектор. От изключително значение е 42-ото НС да вземе решение по промените в Закона за водите, за да продължим с планирането на реформата във ВиК сектора", добави министър Михайлова по повод питане на Страхил Ангелов.

#Искра Михайлова #Страхил Ангелов #Деница Златева #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници