Плевнелиев уважи стогодишнината на Върховния административен съд

Плевнелиев уважи стогодишнината на Върховния административен съд
Росен Плевнелиев уважи тържествената церемония, с която беше отбелязан стогодишният юбилей на Върховния административен съд. Снимка: www.silnabulgaria.com
A A+ A++ A

„Справедливата система на правораздаване е в основата на държавността. От нейната ефективност зависи реализацията на всички национални приоритети, както и доверието на обществото в институциите", заяви президентът Росен Плевнелиев на тържествената церемония, с която беше отбелязан стогодишният юбилей на Върховния административен съд.

Плевнелиев отбеляза, че да бъдеш съдия означава да отстояваш високи идеали идеали и да защитаваш общочовешки ценности - правата на личността, нейното достойнство и сигурност. „Живеем в трудни дни и не можем да останем безучастни към ситуацията, в която се намира държавата ни", заяви държавният глава.

Росен Плевнелиев подчерта, че днес България разчита на своите магистрати за повишаване на доверието на обществото в правораздаването. Държавният глава пожела на съдиите от Върховния административен съд и занапред да бъдат пример за висок професионализъм и да отстояват демократичните ценности на обществото ни.

#Росен Плевнелиев #съдия #съд #ценности #доверие #реализация #държавност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници