Проблемът е, как ще завършим 2013 г., смята Румяна Тодорова

Проблемът е, как ще завършим 2013 г., смята Румяна Тодорова
Не може да се говори за фалит на касата, при положение, че за следващата година са заложени 2,8 млрд. лева в бюджета й, каза шефката на здравната каса. Снимка: www.vesti.bg
A A+ A++ A

„Не може да се говори за фалит на касата, при положение, че за следващата година са заложени 2,8 млрд. лева в бюджета й. Проблемът е друг – как ще завършим 2013 г.“, каза управителят на НЗОК Румяна Тодорова в ефира на ТВ7.

Според нея дотук се е стигнало, защото за пръв път в историята си касата е оставена без резерв и няма гаранционен фонд, какъвто всяка разплащателна институция трябва да има. Станаясно, че Министерството на здравеопазването през последните години е прехвърлило дейности, неспецифични за касата, без те да са обезпечени с финансов ресурс.

Тя заяви, че няма как да бъдат покрити 100% от извършените дейности до края на тази година. Около средата на следващата година касата ще направи отчет за извършената дейност и състоянието й и вероятно ще се пристъпи към актуализация на бюджета, за да не се стигне до нов дефицит в края на 2014 г.

#Румяна Тодорова #ресурс #бюджет #касата #НЗОК #институция #НЗОК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници