Дончев: Нося отговорност за несвършеното поради липса на време

Дончев: Нося отговорност за несвършеното поради липса на време
„Ако продължавате да работите по същия начин, скоро не само няма да има налично финансиране, може да се окаже, че няма кой да управлява проектите”, коментира още Дончев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Нося моята отговорност за всичко, което съм направил, и всичко, което не съм успял заради недостатъчното време. Това, което съм направил, ми дава повод да се гордея“, заяви бившият министър по управление на европейските фондове от ГЕРБ Томислав Дончев.

„Какво се случи с тази система в последните 7-8 месеца, защо тази система очевидно в момента дава дефекти и не работи“, запита Дончев във връзка с проблемите по Оперативна програма „Околна среда“.

„В писмото се коментират плащанията от 2010 до 2013 г., но се има предвид плащането от ЕК към България. Това е свързано с проблемните проекти по околна среда от началото на програмния период – 2008 г.“, обясни бившият министър.

„Ако продължавате да работите по същия начин, скоро не само няма да има налично финансиране, може да се окаже, че няма кой да управлява проектите“, коментира още Дончев.

В отговор премиерът Пламен Орешарски заяви: „Тъй като влизате по политически начин в темата, отговорете защо през 2012 г. не предприехте адекватните мерки“, предава „Фокус“.

#Томислав Дончев #Европейска комисия #оперативна програма "Околна среда"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници