ЕК не е обвинявала конкретни лица за спирането на европарите

ЕК не е обвинявала конкретни лица  за спирането на европарите
Огнян Златев. Снимка: „Фокус“
A A+ A++ A

Бих искал да подчертая най-категорично, че Европейската комисия не е обвинявала конкретни лица или политически партии във връзка с временното спиране на Оперативна програма „Околна среда“, заяви в писмо Огнян Златев, ръководител на представителството на Еврокомисията в София.

„Да се твърди нещо подобно, е пълно изопачаване на фактите - още повече че в писмото от 27 ноември, с което Комисията формално информира българските власти за прекъсването и мерките, които трябва да се предприемат, имена не са споменати“, коментира Златев.

„В писмото става дума за системи, които не функционират правилно, а не за индивидуални лица. В допълнение, позволете ми да отбележа, че проектите, които нашите одитори посочиха за възможни нередности, касаят годините 2008, 2009 и 2010, така че нито една конкретна политическа партия или конкретно правителство може да бъде сочена за единствено отговорна“, пише още Златев.

Причината за реакцията на Златев е публикация, че от ЕК посочват, че отговорните за замразяването на средствата са бившите министри Томислав Дончев (министър по европейските фондове), Нона Караджова (министър на околната среда и водите), Симеон Дянков (вицепремиер и министър на финансите), Ивелина Василева (ресорен заместник-министър на околната среда и водите) и двама високопоставени държавни служители: Малина Крумова – ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда“, и Добринка Михайлова – ръководител на звено „Одит на средствата от ЕС“ във финансовото министертво.

#"Околна среда" #Огнян Златев #Златев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници