"Ранобудните студенти" отричат да организират протест на 31 декември

"Ранобудните студенти" отричат да организират протест на 31 декември
"Не искаме да ни причакват журналисти и т.н., предпочитаме всичко да си протича гладко, защото не всеки път това се случва по същото време, по което сме го мислили", казват "Ранобудните студенти". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Хепънингът, за който сте чули пред Народното събрание навръх Нова година, не е наш, не го организираме ние, инициаторите му са различни лица, които не са част от нас и ние не се припознаваме в това събитие“, заяви Роксана от „Ранобудните студенти“, студентка по логопедия.

Около 30 души от протестиращите студенти са били в сградата на СУ „Св. Климент Охридски“ в неделя по обяд, съобщава БГНЕС.

Те отрекоха да планират протест на 31 декември.

"Предстоящите ни акции предпочитаме да не ги съобщаваме, най-малкото, за да бъде изненада и по ред други причини", каза още студентката.

"Не искаме да ни причакват журналисти и т.н., предпочитаме всичко да си протича гладко, защото не всеки път това се случва по същото време, по което сме го мислили", каза още тя.

"Не, не че не искаме, просто не всеки път акциите ни трябва да се обявяват предварително, освен тези на сайта ни и във Фейсбук", посочи Роксана на въпрос дали наистина не журналисти.

"Бързам, работя по един проект с белгиеца Том Джунс, доктор по история, който идва от Виена, от Института за изследване на човешкото развитие и подготвя статия, в която изследва студентските движения", отбеляза Теодор Колев от „Ранобудните студенти“.

Той обясни,че Джунс прави сравнителен анализ на ситуацията в София и Киев.

"С него правим една статия. Предната му статия за нас бе преведена на няколко езика, даже няма българска версия. Аз съм му източник на информация, но оценката за сегашните протести ще е негова", сподели Колев.

Според белгийския изследовател желанието за промяна в България и Украйна не било едно и също, но доста аналогии можело да се направят.

"Исканията ни за в бъдеще ще бъдат оформени в цялостна платформа, с по-ясно изразени позиции след средата на януари следващата година, когато започнат нашите кръгли маси, тематични, в 7-8 различни отрасъла", посочи Теодор Колев.

"На една дискусия ще сядат представители на студентите, на преподавателите, на активните граждани, експерти и след като обсъдят дадения ресор няколко пъти по темата, след анализ ще излизаме с един документ", отбеляза протестиращият студент.

#"Ранобудните студенти" #протест #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници