Двама депутати от "Златна зора"в Гърция бяха вкарани в затвора

Двама депутати от "Златна зора"в Гърция бяха вкарани в затвора
Гръцките антитерористи съобщиха пред декември, миналата година, че разполагат с нови потресаващи факти за неонацистката партия Златна зора
A A+ A++ A

Прокуратурата в Атина оповести решението си да вкара в затвора депутати от крайнодясната партия „Хриси Авги” („Златна зора”) Йоргос Херменис и Панайотис Илиопулос по обвинения в създаване на престъпна организация и ръководенето й, предаде ИТАР-ТАСС.

Йоргос Херменис и Панайотис Илиопулос ще бъдат държани заключени в предварителния арест преди съдебния процес, датата за който все още не е назначена.

Илиопулос отхвърли всички обвинения по свой адрес и отрече да е участвал в подготовката на "отряд за нападения” срещу имигранти и леви партии.

Гръцките антитерористи  съобщиха пред декември, миналата година, че разполагат с нови потресаващи факти за неонацистката партия Златна зора, разкриващи начина й на действие и целите, които тази организация си е поставяла.

Документите съдържат неопровержими доказателства за това как членове на неонацистите са действали, как са се поздравявали по хитлеристки с вдигната ръка и са давали клетви за нацистка вярност и дори са се обличали с униформи на американската ултранационалистическа организация Ку-клукс-клан.

#Панайотис Илиопулос #Атина #Златна зора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници