ЕП: Свободното движение на имигрантите от ЕС не подлежи на преговори

ЕП: Свободното движение на имигрантите от ЕС не подлежи на преговори
Що се отнася до дебата за свободното движение, той се случва не само в Обединеното кралство, но и в много други страни членки, коментира Шулц. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Брюксел отговори на опитите на Великобритания да ограничи имиграцията от ЕС, като лидерите на Европейския парламент обявиха, че правилата за свободното движение не подлежат на преговори и показаха ясно, че всичко опити за промяна ще бъдат блокирани, пише The Observer, цитиран от агенция "Фокус".

Председателят на ЕП Мартин Шулц заяви, че въпреки че възприема призивите на Великобритания „много сериозно”, не може да става дума парламентът да се съгласи да внесе поправки в правилата за свободно движение.

Германецът социалдемократ посочи, че би искал да разгледа плановете на британския премиер Дейвид Камерън за реформи в ЕС и подчерта, че Великобритания трябва участва във формирането на политиката на ЕС от промяната на климата до единния пазар и политиката за развитие.

Той подчерта, че евентуална промяна за свободното движение „се нуждае от единодушната подкрепа и ратификация на всички страни членки”.

"Освен това тя ще трябва да мине на гласуване в ЕП, където почти със сигурност ще бъде блокирана, посочи Шулц.

„Що се отнася до дебата за свободното движение, той се случва не само в Обединеното кралство, но и в много други страни членки. Свободното движение е един от най-големите успехи на ЕС и е фундаментален принцип, който не подлежи на преговори”, подчерта председателят на ЕП.

#ЕП #Мартин Шулц #Шулц #Великобритания #ЕС #мигранти #Дейвид Камерън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници