Русия чака новата власт в Украйна, преди да отпусне целия заем

Русия чака новата власт в Украйна, преди да отпусне целия заем
Русия няма да преразглежда споразумението за отпускане на заем на Украйна, дори ако опозицията дойде на власт. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин заяви, че страната му ще изчака съставянето на ново правителство в Украйна, преди да реши дали ще предостави остатъка от спасителния пакет в размер на 15 млрд. щатски долара.

„Нека изчакаме, докато се състави новото правителство в Украйна“, посочи руският държавен глава.

„Във връзка с необходимостта от задействане на всички споразумения, ние трябва да го направим обмислено, а това може да стане само след като узнаем какво ще бъде новото правителство, което ще работи там, и какви ще бъдат принципите му на работа“, заяви руският премиер Димитрий Медведев.

След разговори с високопоставени представители на ЕС във вторник руският президент обеща, че Русия няма да преразглежда споразумението за отпускане на заем на Украйна, дори ако опозицията дойде на власт.

През декември Русия предостави на Украйна кредитна линия в размер на 15 млрд. щатски долара и намаляване на цената на газа, след като украинският президент Виктор Янукович отказа да подпише подготвяното с години споразумение за асоцииране с ЕС, предава БГНЕС.

#Владимир Путин #Русия #Украйна #заем #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници