Стоянка Мутафова празнува рожден ден на сцената

Стоянка Мутафова празнува рожден ден на сцената
Навръх рождения си ден на 02 февруари Стоянка Мутафова ще бъде на сцената на Сатиричния театър. Снимка: photo-forum.net
A A+ A++ A

Навръх рождения си ден на 02 февруари Стоянка Мутафова ще бъде на сцената на Сатиричния театър "Алеко Константинов", където е преминала и по-голямата част от живота й, предаде “Фокус”.

Примата на Сатирата навършва 92 г. Вечерта тя ще зарадва публиката с участието си в спектакъла "Столетие мое" (от Мишел Лоранс), където играе главната роля. Нейната героиня Малу празнува стотния си рожден ден и по този повод цялото й семейство се събира около нея. На 19 февруари, актрисата ще се въплъти в героинята мадам Буланже, която върти публичен дом, в спектакъла от Юрий Дачев, по произведения на Илф и Петров "Златният телец".

Стоянка Мутафова е родена на 2 февруари 1922 г. в София. Завършва класическа филология в Софийския университет и Държавна театрална школа в столицата. От 1946 г. до 1949 г. работи в театър в Прага, а от 1949 до 1956 г. в Народния театър "Ив. Вазов". Тя е една от основателките на Държавния сатиричен театър "Ал. Константинов". През 2001 г. получава наградата "Паисий Хилендарски", а през 2002 г. орден "Стара планина", първа степен.

#Стоянка Мутафова #театър #Прага

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници