Участниците в Луковмарш: През последните 10 години сме уплашили някого

Участниците в Луковмарш: През последните 10 години сме уплашили някого
Според участниците в Луковмарш, шествието е щяло да бъде мирно.
A A+ A++ A

Планираното шествие в памет на генерал Христо Луков в събота, бе забранено в последния момент от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Във връзка с издадената заповед за прекратяване на провеждането на мероприятие в района на пл. „Св. Александър Невски” от Столична община един от организаторите на „Луковмарш” направи обръщение пред събралите се:

„Днес към обяд за последно бяхме привикани в СДВР и там ни беше обяснено, че министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев има намерение, когато се съберем, да изиска от Йорданка Фандъкова шествието да бъде прекратено с мотивите, че може да се стигне до сблъсъци в Пловдив. Уверихме ги, че сме взели всички мерки да не се стигне до това, но те казаха, че вече е решено, т.е. ни поставиха пред свършен факт. Това показва само едно. С това, което правим през последните 10 години, сме уплашили някого. Наследниците на убийците на ген. Христо Луков ги е страх от това, което правим. Страх ги е от това, българският народ и българските младежи да последват примера на своя народ. Цяла София днес е под полицейска обсада, но това не трябва да ни плаши и разколебава. Това показва, че вървим по правилния път.”

Междувременно стана ясно, че около 20 души са арестувани покрай незапочналия Луковмарш, съобщи "24 часа". Всички те са привърженици на футболния ЦСКА и причината за задържането им са подозрения, че са участвали в мелетата в Пловдив от петък, каза тарторът от червената агитка Димитър Ангелов-Дучето. Задържаните младежи са били натоварени на автобус и откарани към града под тепетата, където предстои да бъдат разпознавани от местната полиция и свидетели.

#Луковмарш #Йорданка Фандъкова #Цветлин Йовчев #Христо Луков #ЦСКА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници