България осъжда насилието в Киев

България осъжда насилието в Киев
Готови сме заедно с нашите партньори от Европейския съюз спешно да обсъдим ситуацията в Украйна с оглед подпомагане намирането на работещо решение на кризата в страната, заяви Вигенин. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България остро осъжда актовете на насилиe в Киев, довели до десетки човешки жертви и множество ранени. Новата сериозна ескалация на напрежението в Украйна отдалечава страната от постигане на приемливо политическо решение, се казва в официално изявление на външния министър Кристиан Вигенин.

Смятаме, че Президентът и политическите лидери в Украйна следва да подходят към ситуацията с цялата необходима политическа отговорност и чрез диалог да намерят изход от тежката криза, в която се намира страната. Те не трябва да допуснат преминаване на точката, от която връщането към политическия процес би станало непостижимо.

Настояваме всички участващи в конфликта страни да се ръководят в действията си от уважението към човешките права, гражданските свободи и волята на украинския народ, с оглед създаването на предпоставки за трайно решаване на реалните проблеми на украинското общество.

Готови сме заедно с нашите партньори от Европейския съюз спешно да обсъдим ситуацията в Украйна с оглед подпомагане намирането на работещо решение на кризата в страната.

#Кристиан Вигенин #Киев #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници