Станишев: В Европа се води популистка кампания срещу българите

Станишев: В Европа се води популистка кампания срещу българите
Станишев се позова на статистика за Великобритания, според която съвсем малко българи получават помощи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кампанията, която се води срещу българите в Европа, е фалшива и популистка, заяви пред журналисти в Брюксел президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев, предаде БГНЕС.

Станишев се позова на статистика за Великобритания, според която на челните места по получаване на помощи са представителите на Пакистан – 35 000 души; Полша – 26 000; Сомалия – 22 000; Индия – 20 000, и т.н. България е в края на класацията с едва 1000 души, които получават помощи в Англия. Станишев определи този дебат като „абсолютно измислен, играещ върху страховете на хората“.

„Имах среща с ръководството на групата на социалистите и демократите и с нашите комисари. На нея бе обсъден референдумът в Швейцария, там спечелиха противниците на свободното движение на граждани и тяхното движение в Швейцария. Това е сериозно предизвикателство пред един сериозен принцип на ЕС, въпреки че Швейцария е извън него. Позицията на социалдемократическото семейство е против всякакво подлагане на съмнение на този фундаментален принцип на ЕС. Защото сега тази тема за свободното движение на емигрантите от Изтока и в ЕС е водеща“, каза още Станишев, цитиран от БГНЕС.

#Сергей Станишев #Станишев #Великобритания #Швейцария #българи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници