ЕС и МВФ помагат на Украйна срещу реформи

ЕС и МВФ помагат на Украйна срещу реформи
Заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по икономическите въпроси Оли Рен заяви, че Европейският съюз е готов да окаже на Украйна финансова помощ. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по икономическите въпроси Оли Рен заяви, че Европейският съюз е готов да окаже на Украйна финансова помощ, която ще се измерва в милиарди евро. Финансовата помощ е необходима на страната, за да избегне фалита, съобщава в понеделник „Файнешънъл таймс”, цитиран от "Дарик".

„Тя трябва да се измерва в милиарди (евро), а не в стотици милиони”, заяви Рен в кулоарите на срещата на министрите на финансите и управителите на централни банки в страните от Г20 в Сидни, Австралия.

ЕС е готов да предложи финансов пакет от помощи от няколко милиарда евро за стабилизиране на ситуацията в страната.

„ЕС ще бъде готов да предостави съществена финансова помощ на Украйна и украинския народ веднага щом бъде прието политическо решение, основано на демократичните принципи, и задължителното провеждане на реформи”, заяви той.

ЕС можел да отпусне 20 млрд. евро на Киев, за да бъде предотвратен фалита на страната, твърдят от ЕК.

Ръководителката на МВФ Кристин Лагард също заяви, че има готовност да окаже помощ на Украйна.

„Има редица икономически реформи, които, както всички знаем, трябва да бъдат задействани, най-малкото за да може международната общност да помогне”, каза тя след срещата на Г20.

#Украйна хаос #Кристин Лагард #Рен #Оли Рен #МВФ #ЕС #Европейската комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници