Решението за създаване на Донецка република е отменено

Решението за създаване на Донецка република е отменено
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сепаратистите са отменили решението си за създаване на Донецка република, съобщи на своята Фейсбук страница редакторът на „Новости Донбасса“ Олексей Мацука.

Жителите на Донецк с възмущение са реагирали на новината за провъзгласяването на Донецка република.

По повод събитията от последните дни в Комитета на патриотичните сили на Донбас (КПСД) са получени многобройни жалби на граждани, изявили своето несъгласие със създаването на Донецка република и съобщението за присъединяването й към съседна държава, както и за провеждането на референдум без съответната нормативна уредба. Това се казва в заявление на пресслужбата на Комитета на патриотичните сили на Донбас.

Затова КПСД е взел решение да отмени решението за създаване на Донецка република; да забрани провеждането на каквито и да е референдуми в района на Донецк до създаване на подходяща правна рамка; да признае за незаконна декларацията за отделянето на Донецка област от Украйна и да запази региона в състава на независимата украинска държава, се казва още в съобщението на КПСД.

Припомняме, че в понеделник проруски активисти, които установиха контрол върху основната административна сграда в източния украински град Донецк, обявиха създаването на „суверенна народна република“, независима от Киев.

#Донецк #Киев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници