Изчезна сигналът от черната кутия в Индийския океан

Изчезна сигналът от черната кутия в Индийския океан
Издирването на малайзийския Боинг продължава. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Слабият сигнал, който бе засечен от издирвателните екипи на изчезналия малайзийски самолет на 7 април, вече е изчезнал. Това предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на британски медии.

Новите данни променят плановете на участниците в операцията, които трябва да продължат интензивното прослушване през следващите дни. Целта е да стане напълно ясно, че батериите на черните кутии са изтощени, обясни Ангъс Хюстън, ръководител на координационния център по издирвателните работи

По-рано агенция Синхуа предаде, че и детектор на борда на китайски плавателен съд е регистрирал под водата сигнали с честота 37,5 килохерца, тоест честотата, на която излъчват черните кутии.

Към момента издирвателните работи в Индийския океан обхващат площ от 77,5 хил. кв. км - зона на 1700 км западно от австралийския град Пърт. В тях участват три кораба - австралийски, британски и китайски, които следят с хидрографска апаратура за сигнали под водата. Над зоната с дълбочина около 4500 метра летят 14 самолета, в нея кръстосват и 14 плавателни съда.

#самолет #Индийския океан #Синхуа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници