Украйна се готви за безредици в Деня на победата

Украйна се готви за безредици в Деня на победата
Напрежението в Източна Украйна нараства.
A A+ A++ A

Властите в Украйна вземат мерки за предотвратяване на евентуални безредици в Деня на победата днес. Министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков заяви, че полицията е готова за всички сценарии.

Властите в Киев посочиха, че в проекта на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) за уреждане на кризата няма изискване украинските сили да спрат антитерористичните операции срещу проруски екстремисти.

Същевременно държавният глава и премиерът на Украйна предложиха създаването на „кръгла маса“ за уреждане на конфликта, която да привлече политически сили и граждански групи от всички региони. Олександър Турчинов и Арсений Яценюк в общо изявление потвърдиха позицията си, че ще предложат амнистия на онези, чиито ръце не са изцапани с кръв от боевете в Източна Украйна.

Напрежението в източната част на Укрaйна остава високо. Сепаратисти плениха снимачна група на телевизия ICTV на един от пропускателните пунктове в украинския град Славянск и иззеха техниката. През нощта в центъра на Донецк е имало престрелка.

#Украйна #Киев #Донецк #Арсен Аваков #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници