Четвъртокласниците на „малка матура“ по „Човек и общество“

Четвъртокласниците на „малка матура“ по „Човек и общество“
Писмените работи на четвъртокласниците се проверяват и оценяват от училищни комисии в училищата по критериите и изискванията, определени от МОН, като ще се вписват брой точки. Снимка: vashiatglas.com
A A+ A++ A

Последният от тестовете за Националното външно оценяване на учениците от четвърти клас ще се проведе във вторник.

От 10.00 ч. всички четвъртокласници в страната ще държат тест по предмета „Човек и общество“. Изпитът е писмен и се провежда за един учебен час от 40 минути, а за учениците със специални образователни потребности - за два учебни часа.

Тестът съдържа общо 19 задачи - 16 от затворен тип с три възможни отговора, от които само един е верен, и 3 задачи от отворен тип. Максималният резултат за теста е 20 точки.

Писмените работи на четвъртокласниците се проверяват и оценяват от училищни комисии в училищата по критериите и изискванията, определени от МОН, като ще се вписват брой точки. По преценка на учителя оценката може да бъде вписана в дневника на класа и в бележника на ученика като текуща.

На 7 май се състоя националното външно оценяване по български език и литература за четвърти клас, на 8 май - по математика, а  на 12 май - по „Човек и природа“.

#национално #Външно #оценяване #клас #ученици #МОН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници