Станишев: ГЕРБ първо обявиха вота, после измислиха мотивите

Станишев: ГЕРБ първо обявиха вота, после измислиха мотивите
Лидерът на БСП подчерта, че износът на България е нараснал за една година със 100%. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вотът на недоверие за политиката в сферата на енергетиката е абсолютно несъстоятелен, както и самият начин на неговото внасяне - ще го внасяме, няма да го внасяме, пък ей сега пишем мотивите, заяви на пресконференция в Русе председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

Станишев не приема факта, че ГЕРБ са тръгнали да мислят за мотивите, след като са го обявили. Според него първо това трябва да ни накара да се замислим защо цяла седмица са си измисляли мотиви. "Да, състоянието на енергетиката е тежко, никой не го отрича, само че кой я докара до това състояние", попита Станишев, цитиран от БГНЕС.

Лидерът на БСП подчерта, че износът на България е нараснал за една година със 100%.

"ГЕРБ целенасочено искаха са сринат този отрасъл за продажба на свои хора. Другите мотиви също са несъстоятелни", категоричен бе той.

Станишев допълни, че обвиненията на ГЕРБ срещу правителството, че оказвало натиск върху ДКЕВР са абсурдни. Той призова присъстващите журналисти да извадят изказванията на Бойко Борисов, където е казвал "Аз ще кажа на Семерджиев с колко да се увеличи или не тока" и токът винаги се увеличавал по негово време, защото се обслужвали икономически интереси и думите му "Аз убих ЕРП-тата".

#ГЕРБ #БСП #Сергей Станишев #вот #енергетика #Бойко Борисов #ЕРП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници