КСНС при президента заседава извънредно

КСНС при президента заседава извънредно
Извънредно заседание от 14.00 часа ще проведе и парламентът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев свиква извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност от 9 часа във вторник на "Дондуков" 2. Тема на заседанието е "Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза".

Темите, които се очаква да бъдат обсъдени на заседанието са: датата за провеждането на предсрочните парламентарни избори, неотложните задачи, които предстоят пред парламента и правителството, провеждането на референдум за изборните правила и избора на български еврокомисар.

Според информация на „Труд“ най-вероятно предсрочни избори у нас ще се проведат в последните 2 недели на септември - 21-ви или 28-и, или в първите две недели от октомври - 5-и или 12-и.

Полицейското присъствие пред Президентството е засилено. Пред сградата са се събрали десетки протестиращи, които държат голям транспарант с надпис „България е силна, когато е единна”.

Извънредно заседание от 14.00 часа ще проведе и парламентът. Народните представители ще обсъждат решение по предложение за произвеждане на национален референдум за изборна реформа, внесено от президента на Република България и по предложение за произвеждане на национален референдум, внесено от Инициативен комитет.

#КСНС #президент #заседава #извънредно #предсрочни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници