Плевнелиев: Избори между 28 септември и 12 октомври

Плевнелиев: Избори между 28 септември и 12 октомври
КСНС приключи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Консултативният съвет за национална сигурност приключи след 4 часа заседание във вторник.

Президентът Росен Плевнелиев обяви решението, взето с лидерите на парламентарно представените партии, а именно – датата на предсрочните избори да е в периода от 28 септември до 12 октомври.

КСНС обсъди и актуалната политическа обстановка в страната и отчете, че европейските избори не зададоха ясна алтернатива, затова се обедини за необходимостта за плавен преход и за нуждата от провеждане на политически консултации за предсрочни парламентарни избори.

„Парламентарно представените политически сили, членове на КСНС, отчитат, че изборите за ЕП не зададоха допълнителна сила и легитимност на правителството, и се обединиха за постигане на съгласие за определяне на приоритетни задачи на парламента и изпълнителната власт. Трето: Ускоряване на процеса на финализиране на споразумението за партньорство на Република България, очертаващо помощта от европейските структурни фондове за периода 2О14-2020 година. Четвърто: Определяне на ясни принципи и правила за номиниране на българския еврокомисар. Пето: Създаване на гаранции за провеждане на честни и свободни избори“, съобщи президентът.

В 2-минутното си изказване Плевнелиев благодари на членовете на КСНС за коректния и добронамерен дебат, който са провели днес.

От краткото изявление на държавния глава обаче не стана ясно кога ще бъде подадена оставката на настоящия кабинет.

#КСНС #Росен Плевнелиев #предсрочни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници