Без президента на дебатите за референдума в НС

Без президента на дебатите за референдума в НС
Депутатите продължиха по дневния ред на заседанието без президента. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Парламентът обсъжда предложението за произвеждане на национален референдум за изборна реформа. В пленарна зала във вторник обаче не присъстват представители на президентската институция, тъй като са били представени мотивите за искането на референдум от нейна страна. За обсъждането в зала бяха поканени председателят на Инициативния комитет за провеждане на национален референдум за изборна реформа проф. Георги Близнашки, Александър Кьосев, Светла Божилова и други.

Припомняме, че по-рано във вторник, по предложение на ГЕРБ, което беше подкрепено от ДПС, обсъждането беше отложено, като мотив за решението бе именно това, че в парламента нямало представител на президентството.

Димитър Лазаров от ГЕРБ настоя да бъде информирана президентската институция като вносител на едно от разглежданите предложения.

Михаил Миков обяви, че ще има почивка и заседанието ще се поднови в 16.30 ч., като в това време отново ще бъде отправена покана към президента. Миков обясни, че тази точка е била включена миналия четвъртък в дневния ред, но тогава нямаше кворум, а в петък не се е стигнало до разглеждане.

Още в сряда написах писмо на президента и получих много бърз отговор, каза председателят на Народното събрание. По думите му президентът е отговорил, че достатъчно е разяснил аргументите си относно искането и не смята за необходимо да участва в разискванията. Не възразявам пак да го поканим, но отговорът е доста ясен и мотивиран, посочи Миков.

#депутати #НС #Михаил Миков #Георги Близнашки #референдум #ГЕРБ #Димитър Лазаров #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници