Външните министри на ЕС отхвърлят икономически санкции срещу Русия

Външните министри на ЕС отхвърлят икономически санкции срещу Русия
“При сегашното положение няма силна мотивация за преминаване към третия стадий на санкциите. Според мен това би било грешка”, посочи министърът на външните работи на Люксембург Жан Акселборн. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на външните работи на Люксембург Жан Акселборн заяви, че в момента Европейския съюз не вижда за необходимо да прилага икономически санкции срещу Русия.

“При сегашното положение няма силна мотивация за преминаване към третия стадий на санкциите. Според мен това би било грешка”, посочи Акселборн.

Досега от страната на Москва и от страна на Киев се създаде ситуация, при която може да се намери дипломатически решение със средствата, с които разполагаме”, каза още той по време на срещата на външните министри на ЕС в Люксембург.

Акселборн отбеляза, че колегите му не са обсъждали разширяването на списъка със санкции срещу руски представители.

Третият стадий предвижда санкции срещу цели отрасли в руската икономика, както и срещу руски компании, след като във втората фаза бяха наложени ограничеия срещу отделни лица.

Очаква се решението на външните министри на ЕС да бъде потвръдено и на срещата на върха в края на седмицата.

Българският външен министър Кристиан Вигенин също отбеляза, че за страната ни би било вредно въвеждането на нови санкции срещу Русия.

#Европейски съюз #Русия #Украйна #икономически санкции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници