Здравното ведомство иска да закрие центъра по наркомании

Здравното ведомство иска да закрие центъра по наркомании
Министерство на здравеопазването може да закрие Националния център по наркомании (НЦН). Снимка: vassilev12.blogspot.com
A A+ A++ A

Министерството на здравеопазването може да закрие Националния център по наркомании (НЦН). По предложение на министър Таня Андреева дейността трябва да се поеме от Националния център по обществено здраве и анализи и Изпълнителна агенция „Медицински одит“. Засега идеята е на ниво проект, но предстои да бъде обсъдена и гласувана при първа възможност.

В сайта на ведомството е публикуван проект за постановление на МС и доклад от министър Андреева. Въпросните документи са изложени с цел обществено обсъждане по силата на Закона за нормативните актове. Срокът е минимум 14 дни и ще изтече на 23 или 24 юли. Възможно е това да бъде едно от последните постановления на това правителство.

Към структурата на Националния център по обществено здраве и анализи се предвижда да преминат и лабораторията за изследване на наркозависими, консултативният център на родители и деца и функциите на национално звено за връзка и координация с Европейския център за мониторинг на наркотици и наркомании в Лисабон и с Европейската мрежа за информация в областта на наркоманиите.

Осъществяването на специализирания контрол на лечебната дейност по отношение на хора, злоупотребяващи или зависими от наркотични вещества, се предвижда да се поеме от Изпълнителна агенция „Медицински одит“.

#здраве #обществено обсъждане #Лисабон #мрежа #медицински одит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници