Как да вдигнем либидото?

Как да вдигнем либидото?
A A+ A++ A

Ако имате проблеми с либидото, не посягайте веднага към лекарствата. Някои храни съдържат минерали и витамини, които осигуряват на тялото енергия и сексуална помощ. Те са особено необходими за синтеза на хормони и други вещества, чрез които може да се постигне повишаване на сексуалността и повече удоволствие, пише вестник „Труд“.

Палава целина

Например целината. Тя съдържа хормона андростерон, който се отделя при изпотяването на мъжа и действа „палаво“ на жените. Лютите чушки пък подобряват циркулацията на кръвта и допринасят за доброто кръвоснабдяване и на мъжките, и на женските полови органи, като ги правят по-чувствителни. Като се добави чесън заради алицина в него, чувствителността на половите органи е гарантирана.

Аспержите съдържат витамин Е, необходим за синтезирането на полови хормони - тестостерон, естроген и прогестерон.

Добро средство за либидото е и медът. Той предоставя витамини от група В и бор, необходим на тялото, за да използва естрогена за постигане на възбуда.

Сред плодовете първенец по полезен ефект за секса е бананът, който съдържа ензима бромелайн, повишаващ либидото. Бананът е и източник на калий и витамин В, които подпомагат превръщането на въглехидратите в енергия.

Фолиевата киселина и витамин В6 в авокадото подобряват нивото на мъжките полови хормони. Нарът повишава либидото заради аминокиселините в състава си, подобрява и кръвооросяването на половите органи.

Природна виагра

Динята е природна виагра. Причината – цитрулинът в нея, въздействащ върху нивата на азотен оксид, което отпуска кръвоносните съдове и подобрява циркулацията на кръвта.

Т.нар. есенциални мастни киселини са необходими и на жената, и на мъжа. Без тях синтезът на мъжки полови хормони ще е възпрепятстван. Могат да се намерят в бадемите. Не бива да се пропускат морските дарове, като стридите например. Те са богати на цинк, а той повишава нивото на тестостерона и количеството на спермата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници