Боеве и комендантски част в американски град заради убит младеж

Боеве и комендантски част в американски град заради убит младеж
Жителите на града се вдигнаха на бунт, защото преди седмица, полицай застреля чернокож тийнейджър. Снимка: Dina Rudick/Globe staff
A A+ A++ A

Батални сцени се разиграват в град Фъргюсън, щата Мисури, където избухнаха масови протести заради убийството на чернокож младеж, предаде Ройтес.

Полицията използва дим и сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите. Жителите на града се вдигнаха на бунт, защото преди седмица, полицай застреля чернокож тийнейджър. По улиците от няколко дни се водят боеве.

В петък американската полиция обяви, че причината полицай Дарън Уилсън да застреля Майкъл Браун, е че тийнейджърът бил основният заподозрян за обир на магазин. Полицията обяви името на Уилсън след остри критики от страна на местните жители, че властите укриват самоличността на полицая, който е участвал в инцидента.

Губернаторът на американския щат Мисури Джей Никсън обяви извънредно положение и комендантски час от полунощ до 5 ч сутринта местно време в предградието на град Сейнт Луис. Според някои от участниците въведеното извънредно положение и комендантски час само ще влошат нещата. Демонстранти се заричат да останат на улицата и след началото на ограниченията.

#Фъргюсън #Мисури #бунт #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници