АБВ внесе в ЦИК документи за регистрация за изборите

АБВ внесе в ЦИК документи за регистрация за изборите
Зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков внесе в ЦИК документите за регистрация за участие в насрочените за 5 октомври избори. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Коалиция АБВ внесе в Централната избирателна комисия документи за регистрация за участие в насрочените за 5 октомври парламентарни избори.

В състава на коалицията влизат АБВ, „Българска партия либерали”, „Обединен блок на труда” и Федерация активно гражданско общество (ФАГО)

„Надявам се, по най-бързия начин да се извърши проверката на предоставените подписи и да имаме регистрацията на първа политическа коалиция, която се регистрира в книжата на ЦИК. Това е показателно за високата степен на готовност, която имаме”, заяви председателят на предизборния щаб на АБВ Румен Петков.

ЦИК забрани на партиите финансиране от чужбина. Комисията определи правилата за финансиране и агитация в рамките на предизборната кампания.

Предизборната кампания не може да струва повече от 3 млн. лв. Едно физическо лице може да дари до една минимална работна заплата. Средствата над тази сума подлежат на проверка. 

#АБВ #ЦИК #Румен Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници