„Ромео и Жулиета“ в град Трън

„Ромео и Жулиета“ в град Трън
На 3 септември от 17:00 ч. в читалище „Гюрга Пинджурова“, град Трън, ще се играе „Ромео и Жулиета“. Снимка: Alma Alter Theatre-Laboratory
A A+ A++ A

На 3 септември от 17:00 ч. в читалище „Гюрга Пинджурова“, град Трън, ще се играе „Ромео и Жулиета“. Пърформънсът е резултат от съвместната работа между деца от град Трън и студенти от театър-лаборатория „Алма Алтер“ по време на летните театрални работилници „Летен театър в Трън“, организирани от сдружение „Забелски глас“.
Пърформънсът „Ромео и Жулиета“ тръгва по пътя на театъра на фрагмента, отказва се от сюжета на Шекспировата пиеса и изгражда един Бекетов свят на деца-маргинали, които не могат да живеят в обувките си. Поставени в ситуацията на враждуващите Монтеки и Капулети, те нееднократно се питат „Ами сега?“, за да намерят своя собствен ход в тази игра за възрастни „Сега от края“.
С участието на: Ивана Захариева, Росен Иванов, Екатерина Цонева, Емил Витков, Ивана Стоянова, Емили Станева, Любомира Борисова, Станислава Гикова, Евелин Колева, Дени Красимирова, Лус Емили Андреева.
„Аз не съм Ромео. Аз не съм Жулиета.“
Когато човек се откаже от всичко, което „е“. Само тогава и единствено тогава „е“, съблечен, истински, себе си. Това е посланието на спектакъла „Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“, с който студентите от „Алма Алтер“ ще поздравят град Трън. Възможността спектакълът и пърформънсът да се наблюдават на една и съща сцена ще отвори сетивата на актьори и публика и ще позволи обмен на енергии, изкуство, културни и човешки послания.

#Росен Иванов #Евелин Колева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници