Лавров отрече нахлуване на руска войска в Украйна

Лавров отрече нахлуване на руска войска в Украйна
Лавров увери, че няма да има руска военна намеса в Украйна. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Руският външен министър Сергей Лавров увери, че няма да има руска военна намеса в Украйна. Според него на днешните си преговори в Минск представителите на Киев и на Москва трябва да обсъдят въпроса за „незабавно примирие без предварителни условия“.

На ежегодната среща със студенти и преподаватели в Московския държавен институт за икономика и международни отношения руският първи дипломат увери, че Русия полага всички усилия към укрепване на ситуацията в Украйна и мирно решение на кризата.

В същото време президентът на Украйна Петро Порошенко обвини Русия, че е започнала „пряка и открита агресия“.

На преговорите в Минск в понеделник ще заседава контактната група за кризата в Украйна, включваща представители на Киев, на Русия и на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). По непотвърдена информация ще присъстват и представители на проруските сепаратисти.

По-късно се очаква и Европейската комисия (ЕК) да започне разработката на нови санкции срещу Русия. Около 2600 души са загиналите в Източна Украйна от началото на бойните действия.

През последните дни сепаратисти укрепват позициите си в Донецк и Луганск и около стратегическото пристанище Мариупол. Украински военен говорител заяви, че войските се борят с руска танкова дивизия в Луганск. 

#Сергей Лавров #Украйна #Русия #Донецк #Луганск #Петро Порошенко #Киев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници