Албанската прокуратура установи мрежа за финансиране на джихадисти

Албанската прокуратура установи мрежа за финансиране на джихадисти
Албанската прокуратура вече съобщи, че имало мрежа за финансиране на джихадисти. Снимка:
A A+ A++ A

Албанската прокуратура вече съобщи, че имало мрежа за финансиране на джихадисти, а част от мрежата били и македонски граждани.

Събирането на финансови средства по религиозни причини е извън контрола на Ислямската религиозна общност в Македония, пише „Дневник“. Получаването на средства от неправителствени организации от чужбина, плащането на хора, които разпространяват религията, създаването на свои бизнесмени и нелегално внасяне на пари чрез мюсюлмани, които ходят в Мека, са начините, по които се финансира разпространяването на радикалния ислям в Македония, посочва изданието. По същия начин били събирани и пари в Албания.

В някои части на Албания се обучават хора за терористични акции и джихад в Сирия. Това е заявил албанският министър на външните работи Дитмир Бушати, цитиран от електронното издание МКД. По думите на Бушати Албания е решена да закрие тези лагери. Според него терористични лагери има и в Косово.

Парламентът на Македония прие законови изменения на Наказателния кодекс, с които всеки, който участва в чуждестранни конфликти, може да получи затвор до пет години, предаде електронното издание Пулс 24. Четири години затвор се предвижда за вербуване и подтикване на участници във войни в чужбина. Измененията са били приети в сряда.

#прокуратура #Дитмир Бушати #Косово #Македония #Албания #джихадисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници