Молбите за убежище в Германия се увеличили с една трета

Молбите за убежище в Германия се увеличили с една трета
A A+ A++ A

Броят на хората, кандидатстващи за политическо убежище в Германия, се е увеличил през 2013 г. с над една трета, или с 36%, в сравнение с предходната година на фона на бежанския приток поради нарастващото насилие в Афганистан, Сирия и Ирак, предаде ДПА, цитирайки данни, съобщени от Германската статистическа служба.

Тя посочва, че само 17% от кандидатите са от Африка. Техният брой е по-малък от този на кандидатите от Черна гора, Косово и Сърбия.

Статистиката отчита само колко хора са получавали официални помощи в края на 2013 г., докато са чакали в Германия, често пъти в хостели, за решение дали са били преследвани в родните си страни, отбелязва ДПА.

Според данните близо една трета от кандидатите са били непълнолетни.

Огласената статистика обаче не включва предишни бежанци, които вече са получили право на пребиваване в Германия. Тя не обхваща и чужденците, опитващи се да останат в страната, без да подават молби за убежище.

2013-та е била четвъртата поредна година, в която молбите за убежище в Германия са се увеличили, отбелязва ДПА.

Броят на кандидатите от Черна гора, Косово и Сърбия е бил 40 400. 42 300 молби са били подадени от граждани на Афганистан, Ирак и Сирия. Общият брой на кандидатите от Африка е бил 37 500.

#Германия #политическо убежище #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници