Фалшива тревога: Момчето от САЩ не е заразено с ебола

Фалшива тревога: Момчето от САЩ не е заразено с ебола
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Петгодишното момче, настанено в нюйоркската болница "Белвю" от Гвинея със съмнения за смъртоносната зараза ебола, бе подложено на изследвания. След тях се оказа, че детето не е заразено с вируса.

Момчето се върнало в събота от Гвинея със семейството си, а на следващия ден се почувствало зле, заради което родителите викнали медицинска помощ. Детето било отведено заедно с майка си в болница „Белвю”. В понеделник то развило треска, но направената проверка показала отрицателна проба за ебола.

Детето ще остане в изолация в болницата и ще му бъдат направени допълнителни изследвания, за да се установи със сигурност, че няма ебола.

Междувременно генералният секретар на ООН Бан Ки Мун взе решение да отмени запланираното за месец октомври пътуване в страните от Западна Африка, засегнати от епидемията от ебола, за да не пречи на усилията за овладяване на болестта.

„Смятаме, че една визита на генералният секретар в този момент ще попречи на работата на мисията на ООН и ще отвлече вниманието”, каза представител на генералния секретар Стефан Дюжарик.

Според предварителната информация от дипломатическите среди генералният секретар планирал да отпътува в Западна Африка на 31 октомври и да посети Гвиния, Либерия и Сиера Леоне, за да покаже солидарността си с народите от тези страни, които са най-тежко пострадали от ебола.

#ебола #вирус #САЩ #ООН #Бан Ки-мун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници