Майка и син - жертви на наводненията в Швейцария

Майка и син - жертви на наводненията в Швейцария
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

31-годишна майка и 3-годишния й син изгубиха живота си, след като къщата им бе отнесена от кално свлачище, причинено от бурите край Лугано (кантона Тесин) в Южна Швейцария, съобщи местната полиция. 

Калното свлачище станало в сряда вечер и отнесло къща в гориста местност в Бомбинаско, област Лугано. Телата били открити безжизнени в отломките рано в четвъртък сутрин. Пожарникарите, спасители и полицейски кучета работиха цяла нощ на мястото на бедствието. 

Италия също е под вода. Най-тежко пострада град Карара, в областта Тоскана. Реките Карионе и Парминьола преляха. Историческият център на града пострада тежко.

Свличане на кални маси и рухване на тухлени зидове наложи затваряне на движението в някои райони. В някои квартали хората нямаха друг изход за напускане на наводнените си къщи, освен да се качат по покривите. Оттам те бяха спасявани с лодки и хеликоптери. 

Бури и проливни дъждове причиниха щети и в областите Лигурия, Ломбардия и Пиемонте.

В Рим на няколко места силният вятър повали дървета. В Неапол заради бурния вятър не се движат всички фериботите, свързващи града с островите Иския и Прочида. Тревога за лоши метеорологични условия е обявена на цялата територия на страната.

#Италия #Швейцария

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници