Щастието от живота намалява с напредването на възрастта

Щастието от живота намалява с напредването на възрастта
Проф. Андрю Стептоу от "Юнивърсити Колидж" в Лондон
A A+ A++ A

Удоволствието от живота следва предвидима траектория в зависимост от това къде живеят хората, доказаха учени.  Във Великобритания и САЩ хората са най-нещастни на средна възраст, а в Африка удоволствие от живота няма в нито един период на човешкия живот.

Къде сме ние?

В Източна Европа, страните от бившия Съветски съюз и Латинска Америка щастието от живота намалява с напредването на възрастта.

Причините за тези тенденции са многобройни и комплексни, но има няколко урока, които трябва да бъдат научени, казва проф. Андрю Стептоу от "Юнивърсити Колидж" в Лондон.

Учените са използвали данни за 4 години от института "Галъп", събрани в повече от 160 държави, с което са обхванати повече от 98 на сто от населението на света. Освен физическото състояние и болежките, предвид са взети и 3 фактора за благосъстояние: а) в каква степен хората са доволни от живота си; б) чувства и настроения като щастие, тъга и гняв, и в) определение на значението и целта на живота.

В държавите

на Запад са най-недоволни от живота си на средна възраст

между 45 и 54 г., а след това стават по-щастливи.

В страните, които са в преход, и където задоволството от живота намалява постепенно с напредването на възрастта, като цяло е по-ниско от това на Запад. Според специалистите това може да се дължи на икономическите условия в тези държави.

В Субсахарска Африка хората не са доволни от живота си през целия си живот, а нивото на стрес и притеснение винаги е високо.

#живот #живота #удоволствие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници