Наш фотограф с изложба в един от най-известните виенски музеи

Наш фотограф с изложба в един от най-известните виенски музеи
Снимките са предоставени от „Компрес“ – София, бюро за връзки с община Виена
A A+ A++ A

Галерия “Старт” на известния виенски музей "Муза" (Мusa.at) откри изложба на младия български фотограф Максимилиан Праматаров.

Проектът, наречен Bow/Lost, се представя в рамките на Месеца на фотографията, до 11 декември. В творбите си авторът се фокусира по лиричен начин върху красотата на всекидневието. Улавя моменти от градския живот и разказва ненаписани истории за интересни предмети и празни помещения.

В някои от кадрите българинът използва две нива, постигайки ефект на пространствено отдалечаване. Според него това активизира човешките възприятия на места, където познатото и непознатото стоят едно до друго.

Максимилиан Праматаров е визуален артист. Роден е през 1979 г. в София. През 2012 завършва Университета за приложни изкуства във Виена и живее и работи там. Участва в множество групови проекти във Виена, Дубай, Антверпен, Ханой и др. Сред творбите в настоящата изложба са фотографии, направени през последните три години, а най-новите са от тазгодишния му престой като стипендиант в Лондон.

#фотография #фотограф #изложба #музей #галерия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници