13 депутати от всички партии разследват „Хохегер”

13 депутати от всички партии разследват „Хохегер”
Комисията е съставена на квотен принцип, като нейн председател е Димитър Главчев (на снимката) от ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

13 депутати от всички парламентарни групи участват във временната анкетна комисия, която ще разследва скандала с австрийския лобист Петер Хохегер.

Комисията е съставена на квотен принцип, като неин председател е Димитър Главчев от ГЕРБ, предаде „Фокус“.

Общо шестима народни представители от мнозинството участват в комисията – освен председателя Димитър Главчев, членове от ГЕРБ са Цвета Караянчева, Емил Радев, Снежана Дукова, Пламен Нунев и Румен Иванов.

От ДПС в комисията влизат Йордан Цонев и Лютви Местан.

„Синята коалиция“ ще бъде представена от Кирчо Димитров, „Атака“ – от Венцислав Леков, а групата на независимите ще представлява Дарин Матов.

„Въпреки цялото безсмислие с оглед състава, предмета и начина, по който искате да раздухвате този скандал, от наша страна ще участват Ангел Найденов и Антон Кутев“, заяви зам.-председателят на ПГ на „Коалиция за България“ Михаил Миков.

От парламентарната трибуна той предложи в състава на комисията „Хохегер“ да бъде включен и Яне Янев, за да „я освежи стабилно и сигурно“.

Петър Корумбашев от „Коалиция за България“ също се присъедини към предложението на колегата си Михаил Миков.

„Яне Янев е експерт в тази област, вече разследва предишния президент, може да разследва и настоящия“, посочи Курумбашев.

Петър Курумбашев заяви още в обяснение на отрицателния си вот, че създаването на тази комисия цели да не се говори за други неща в държавата – получените бонуси, полицейското насилие – Мировяне, Скравена, Перник, калинките в Министерството на земеделието и храните, истинските причини за смяната на министри.

„Една седмица гледаме прожекция на сериала „Спасители на плажа“ – препечени министри от катарско слънце“, посочи Курумбашев.

#Михаил Миков #Петър Курумбашев #комисията „Хохегер“ #Димитър Главчев #Петер Хохегер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници