Нова престрелка близо до Париж, взети са заложници, един убит

Нова престрелка близо до Париж, взети са заложници, един убит
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Нова стрелба на около 45 км североизточно от Париж стана в петък сутрин, в рамките на полицейската операция по издирването на двамата атентатори, убили 12 души в редакцията на издание "Шарли ебдо". Стана ясно, че е убит един човек, а други 20 граждани са били ранени.

Според френското издание Le Parisien жертви на престрелката може да станали двама души. Прокуратурата засега отрича информацията, че има загинали.

Престрелката е избухнала в гр. Дамартен-ан-Гьол във френската област Ил дьо Франс, съобщиха френски медии. По-късно стана ясно, че са взети заложници в предприятие в община, разположена на североизток от Париж, съобщи АФП.

Към момента броят на заложниците не е ясен.

Властите в град Дамартен-ан-Гьол са помолили местните хора да не напускат домовете си. Към 7 часа по Гринуич няколко полицейски бусове пристигнаха в зона на 90 километра североизточно от Париж, където се концентрира издирването от четвъртък. Полицейски източник уточни, че ще се претърсват основно гористи местности.

Припомняме, че спецчастите преследват заподозрените братя Шериф и Саид Куаши. Знае се, че и двамата са опасни и тежко въоръжени. Преминали са и военни обучение, което ги прави изключително опасни за силите за сигурност. Стана ясно също така, че единият от издирваните братя - 34-годишният Саид Куаши е прекарал няколко месеца в Йемен, където се е обучавал с Ал Кайда на Арабския полуостров (АКАП). 

#Франция #стрелба #Шарли

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници