Корицата на новия брой "Шарли ебдо": Всичко е простено

Корицата на новия брой "Шарли ебдо": Всичко е простено
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Корицата на новия брой на сатиричното издание "Шарли ебдо" ще бъде илюстрирана с пророка Мохамед и излиза в сряда с тираж 3 милиона копия. 

Вестник "Либерасион", който временно е приел редакцията на "Шарли Ебдо", разкри как ще изглежда първата страница на броя от 14 януари. На нея ще има изображение на пророка Мохамед, който държи табела с надпис "Аз съм Шарли", под заглавие "Всичко е простено". Фонът е зелен, какъвто е цветът на исляма.

Първата партида от един милион броя на изданието ще бъдат готови в сряда и четвъртък, съобщи дистрибуторът на седмичника, който е получил лавина от поръчки от Франция и чужбина.

Още два милиона броя може да бъдат отпечатани в зависимост от търсенето. Дистрибуторът съобщи, че от чужбина, където „Шарли Ебдо” обичайно има само 4000 клиенти, сега са постъпили искания за 300 000 броя.

Френската полиция смята, че вероятно има шестима незаловени членове на терористична клетка след нападенията в Париж. Четиримата евреи, загинали при атаката, ще бъдат погребани на днешния вторник в Ерусалим.

Припомняме, братята Куаши нападнаха редакцията на списанието и убиха 12 души миналата сряда, включително петима основни карикатуристи на „Шарли ебдо" и трима служители на изданието. Терористите обявиха, че нападението е, за да си „отмъстят за пророка Мохамед", който на няколко пъти бе представян от списанието в карикатури.

Братята Шериф и Саид Куаши твърдяха, че са от „Ал Кайда" в Йемен. В петък те бяха убити заедно с Амеди Кулибали, който организира отделни нападения срещу цивилни в еврейски магазин и полицай в Париж.

Общо 17 души и трима терористи загинаха след тридневен терор във Франция.

#Шарли ебдо #Париж #атентат #Куаши #ислям #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници