Срам: полицаи тренират стрелба по мишени с чернокожи

Срам: полицаи тренират стрелба по мишени с чернокожи
A A+ A++ A

Жена под пагон обвини полицаи от Флорида, че тренират стрелба, като използват снимки на чернокожи на мишените, предаде Би Би Си.

Снимките, използвани от полицията в Северен Маями, били открити от жена войник, която използвала стрелбището след тренировка на полицаи. Сержант Валери Дийнт разпознала снимката на своя брат на една от мишените, предаде Ен Би Си Маями.

Шефът на полицията Джей Скот Денис се опитал да оневини служители си за погрешния избор на мишените, като отрекъл, че те са израз на расово неравенство. По думите му използването на снимки на заподозрени е важна част при проверката на мушката на снайперистите.

Говорителка на полицията допълнила, че служителите използвали мишени с ликовете на хора от всички раси и полове при тренировките си.

Шестте мишени, предизвикали обществената критика, били открити миналия месец от сержант Дийнт, която е член на националната гвардия на Маями. "Не можах да разбера защо снимката на брат ми е използвана за обучение по стрелба", заявява тя пред Ен Би Си.

Обяснението е, че снимката на нейния брат Уди Дийнт била направена след ареста му като тийнейджър. Уди останал без думи, когато разбрал, че използват лика му за мишена. И казва, че въобще не живее живот, заради който да бъде "стрелян", тъй като е съпруг, баща и работещ по цял ден човек.

Полицейският шеф Денис изразил безпокойството си от факта, че на една от мишените е мъж, който в момента се разхожда спокойно по улиците на Северен Маями.

#полицаи #чернокожи #мишени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници