Приеха управленската програма на правителството

Приеха управленската програма на правителството
Снимка: www.eufunds.bg
A A+ A++ A

Министрите приеха Програма на правителството за стабилно развитие на България (2014-2018 г.), чрез която се изпълнява коалиционното споразумение за съставяне на проевропейско реформаторско правителство. Тя е съобразена с трудната икономическа и социална ситуация в страната.

Програмата е ангажимент за разработване на ефективни политики в най-ключовите области като съдебна реформа, здравеопазване, образование, пенсионна реформа, енергетика, изборно законодателство, демографска политика.

Документът обхваща 21 области, за чието развитие кабинетът набеляза 423 конкретни цели и 1155 мерки. Областите са: външна политика, правосъдие, икономика и растеж, публични финанси, еврофондове, законодателни промени в сферата на обществените поръчки, електронно управление и държавна администрация, образование и наука, социална политика, здравеопазване, енергетика, транспорт и инфраструктура, регионална политика, земеделие, селскостопанство и гори, екология и опазване на околната среда, превенция и контрол на рисковете от бедствия и аварии, култура и духовност, подобряване на публичната среда, отбрана, сигурност и обществен ред и младежта и спорта. За всяка от областите в програмата са набелязани конкретни приоритети.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници