Бъчварова: Не може да отстраниш някого, само заради сменени правила

Бъчварова: Не може да отстраниш някого, само заради сменени правила
снимка: БНТ
A A+ A++ A

Промените в службите е изключително право на премиера и той ще реши дали ще има нов шеф на ДАНС и нов главен секретар на мястото на Светлозар Лазаров. Не може да отстраниш някого, който е бил назначен при други правила, само защото си приел нови правила“. Това заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова по повод приетите промени в Закона за МВР в ефира на БНТ. Тя уточни, че не искам да е защитник на Лазаров и Писанчев.

Според нея, най-доброто решение е да се следва законът. „От позицията на управляващите въпросът става принципен и най-доброто, което може да се случи, е да се спазва законовият път, за да не влезем в кръга на порочни практики“, уточни вицепремиерът.

Относно предстоящите местни избори Бъчварова отрече отсега да се мисли за коалиции. „ГЕРБ винаги се е явявал самостоятелно със самостоятелни листи, но да не предрешавам“, посочи тя и допълни, че всеки може да проведе такива разговори.

„Ние сме се събрали в управленска коалиция, но не сме закрили партиите си, продължаваме да бъде, различни субекти. Извън договорената програма сме си останали с различни позиции“, заяви Бъчварова.

По отношение на първите 100 дни управление, вицепремиерът посочи, че вече по-добре се познават с коалиционните партньори. „Работата ни с коалиционните партньори в първите 100 дни е добра, нямаме забавени реформи поради разногласия с колегите“, заяви Бъчварова.

„В момента имаме коалиция на съгласието, ще е полезно тя да стане коалиция на новата политика”, каза още вицепремиерът. Тя бе категорична, че всички министри работят с идеята да бъдат най-добри в своя ресор. „Рано е да се говори за министерски смени, това може да го каже само премиерът”, каза Бъчварова.

Що се отнася до опозицията, по думите на Бъчварова е нормално тя да пише по-ниска оценка на кабинета.
„Ако опозицията даде висока оценка на едно правителството, то няма да има смисъл от нея“, коментира тя.
Относно новият заем, който ще тегли България, Бъчварова обясни: „Темата за вземането на дълга никога не е била тайна. Той ще гарантира финансовата стабилност на България“.

#Румяна Бъчварова #управление #коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници