Удължиха мандата на д-р Румяна Тодорова като шеф на НЗОК

Удължиха мандата на д-р Румяна Тодорова като шеф на НЗОК
A A+ A++ A

Парламентът удължи мандата на д-р Румяна Тодорова като управител на НЗОК до избирането на нов шеф. Решението предизвика порой от коментари заради неочаквания ход назад на управляващите.

Предложението бе отправено от депутата от ГЕРБ Даниела Дариткова с аргумента, че така ще се реши проблемът за легитимно решение за функциите на управител.

В решението на парламента за избиране на управител на НЗОК датата 12 февруари, на която е прекратен мандатът на Тодорова, се изменя с до избиране на нов управител.

Депутатът от БСП д-р Емил Райнов запита какво се е случило за 48 часа: „Вие ни обяснявахте как няма никакъв проблем, един друг колега ми обясняваше, че не мога да смятам до 24”, припомни той.

Народният представител от ДПС Тунчер Кърджалиев коментира, че за парламентарната група е изкушаващо да продължат с „безпринципното позиционерство и допълнително да подкладем темата”. Точно по отношение на това решение трябва да има държавнически подход, заяви той за изказването на д-р Райнов.

„Трябва да се абстрахираме от изкушенията от време на време да сме от едната страна или другата на темата”, отвърна Райнов.

Шефката на парламента Цецка Цачева обясни, че подписаният договор на Румяна Тодорова след решение на НС за нейния избор през 2013 година съдържа клауза, че тя ще изпълнява функциите до избиране на нов председател. „До миналата седмица от надзорния съвет и касата нямаха проблем, тъй като нейният договор е до избор на нов управител. Не би следвало касата да подписва нов договор, защото тя вече има такъв и вместо датата 12 февруари, ги следваме по клаузите с подписания от нея договор”, допълни Цачева.

#Румяна Тодорова #НЗОК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници